Zaboravljeni as svjetskog fudbala doživio najveće razočarenje u karijeri

Sjećate li se Baptiste?

Zaboravljeni as svjetskog fudbala doživio najveće razočarenje u karijeri

Brazilski fudbaler Julio Baptista doživio je danas jedno od najvećih razočarenja u karijeri.

Nekadašnji napadač Seville, Real Madrida, Arsenala i Rome proteklih nekoliko mjeseci igrao je u Rumuniji za ekipu Cluja.

Ipak, uspio je da upiše samo dva nastupa u Ligi 1, odnosno 20 minuta igre, a danas je i zvanično dobio otkaz u ovom klubu.

Očito da Baptista sa 37 godina više nije dobar fudbaler kakvim ga pamtimo, pa bi mu ovo mogla biti i posljednja stepenica u karijeru.

Inače, on je evropsku karijeru počeo u Sevilli, a najslavnije dane je proveo u Real Madridu, Arsenalu i Romi. Kasnije je još igrao za Malagu, Cruzeiro i Orlando City prije nego što je prošlog ljeta stigao u Cluj.

Za reprezentaciju Brazila je odigrao 48 mečeva te je postigao pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi