Zaccheroni: Doista smo željeli proći dalje

Juve se oprostio od turnira

Zaccheroni: Doista smo željeli proći dalje

Edmir Škorić

Fulham je na svom Craven Cottageu slavio sa 4:1 protiv Juventusa u drugom susretu osmine finala Europa lige i tako se plasirao u narednu fazu. Gostujući trener Alberto Zaccheroni je, dakako, razočaran nakon svega.

"Nema sumnje da je naša odbrana trebala biti dosta bolja. Prava je šteta, jer smo doista željeli proći u narednu fazu natjecanja", kazao je Zaccheroni za La Repubblica i objasnio uzroke tako visokog i kobnog poraza u Londonu.

"Zabili smo prvi pogodak i igrali dobro, ali je isključenje Fabio Cannavara donijelo nemir u naše redove i Fulham nas počeo naapdati i nismo se znali odbraniti. Sve u svemu, bili su puno bolji od nas".

Zaccheroni je objasnio i razlog zbog čega je kapitena Alessandro Del Piera ostavio na klupi (ušao je u igru pred kraj utakmice).

"Htio sam da izbjegne igranje dviju utakmica u razmaku od nekoliko dana. Svi drugi su bili spremni, osim Iaquinte, koji je pretrpio ozljedu leđa tokom zagrijavanja. No, čak i sa deset igrača mi smo trebali biti puno bolji. Frustrirajuće je da smo napustili takmičenje na ovakav način", dodaje Zac, koji će vjerovatno ostati kratko na klupi kluba iz Torina, bar ako je suditi po (ne)uspjesima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.