Zaccheroni: Ispunio mi se san

Novi selektor Japana

Zaccheroni: Ispunio mi se san

Edmir Škorić

Italijanski stručnjak Alberto Zaccheroni ističe kako mu je ispunjena želja preuzimanjem japanske nogometne reprezentacije.

Zaccheroni je u srijedu ujutro službeno predstavljen kao novi selektor Samuraja. Ovo je 57-godišnjaku prva reprezentacija koju vodi, a ranije je trenirao italijanske klubove Inter, Milan i Juventus.

"Čast mi je, osjećam se ponosno što sam imenovan izbornikom japanske nogometne reprezentacije. Zahvaljujem se Japanskom nogometnom savezu što mi je ukazao povjerenje i ispunio želju koju u sebi nosim već godinama, a to je da nakon niza velikih klubova preuzmem i jednu reprezentaciju", kazao je Zaccheroni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.