Zaccheroni selektor Japana
Šesti staranac na klupi Japana

Japan ima novog selektora

Zaccheroni selektor Japana

M. Maksimović

Talijanski stručnjak Alberto Zaccheroni (57) imenovan je selektorom japanske reprezentacije, objavio je u ponedjeljak japanski savez.

Po ugovoru bi trebao voditi Japan do 2012., uz plaću od milion i 850 hiljada eura, a postoji i klauzula o produženju ugovora za još dvije godine. On je šesti strani selektor i prvi Talijan na kormilu japanske reprezentacije, na kojem je naslijedio Takeshija Okadu. U svojoj karijeri Zaccheroni je između ostalog vodio Bolognu, Udinese,Milan, Lazio,Inter,Torino, a posljednji klub u Italiju je bio Juventus. Prije Zaccheronija od stranaca, Japan su vodili Holanđanin Hans ooft, Brazilci Falcao i Zico, Philippe Troussier i naš Ivica Osim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije