"Zadovoljan sam, ali možemo još bolje"

Džakmić oduševio u duelu sa Poljskom

"Zadovoljan sam, ali možemo još bolje"

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sastavljena od igrača iz Premijer lige, te pojačana Zvjezdanom Misimovićem, remizirala je sa Poljskom (2:2), a jedan od najboljih pojedinaca u našem timu bio je kapiten Sarajeva Muhamed Džakmić.

Kapiten Sarajeva pružio je sasvim solidnu partiju u duelu sa Poljskom i uz Misimovića bio je ponajbolji igrač u našem nacionalnom timu.

"Zadovoljan sam onim što sam pokazao u duelu sa Poljacima, no uvjeren sam da mogu još bolje. Bilo je lijepo nositi nacionalni dres, a ja ću se potruditi da ovaj nastup ne bude izuzetak", rekao je Džakmić za SportSport.ba i dodao:

"Reprezentativci Poljske su pokazali svoj kvalitet i realno govoreći, bili su bliže pobjedi. Međutim, mi smo zajedno odradili samo dva treninga, što se u pojedinim momentima moglo i vidjeti na našoj igri. Kada sve saberem i oduzmem, mislim da nismo razočarali, ali isto tako sam uvjeren da možemo još mnogo bolje."

Iako u posljednje vrijeme ne igra, Misimović je još jednom pokazao svoju klasu, a Džakmić ističe da je njemu i ostalim reprezentativcima samo prisustvo Misimovića ovoj akciji mnogo značilo.

"Misimović je još jednom pokazao svoju kvalitetu. Pravi je majstor, ali pored toga radi se o ljudskoj veličini. Mnogo nam je pomogao i doista se vidjelo da je pravi vođa", zaključio je Džakmić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.