"Zadržali smo pobjednički mentalitet"

Kapiten Intera zadovoljan početkom nove sezone

"Zadržali smo pobjednički mentalitet"

Era Rafaela Beniteza na klupi Intera počela je u velikom stilu, osvajanjem Superkupa Italije. Nakon utakmice kapiten Intera Javier Zanetti bio je prezadovoljan osvajanjem trofeja, ali i igrom svog tima.

"Uvijek je dobro početi sezonu pobjedom. Bila je ovo veoma važna utakmica za nas. Otvoriti sezonu pobjedom i to pod vodstvom novog trenera veoma je važno. Pokazali smo da uprkos promjeni trenera nismo izgubili pobjednički mentalitet", rekao je kapiten Nerazzurra nakon utakmice.

"Kod igrača postoji velika volja da nastavimo s osvajanjem trofeja i ispisivanjem trofejnih stranica kluba. Sada se trebamo dobro pripremiti za evrospki Superkup protiv Atletico Madrida. Očekuje nas teška utakmica, jer znamo kako dobro igraju španski klubovi", kaže povratnik u reprezentaciju Argentine.

Javier Zanetti je komentirao i izjavu bivšeg trenera Josea Mourinha, koji je izjavio kako njegov nasljednik Rafel Benitez neće biti uspješan na klupi Intera kao on.

"Svi mi u našim srcima nosimo našeg bivšeg trenera, ali on je izabrao novi posao u Španiji i to cijenimo. Nama ostaje samo da brinemo o tome kako da osvojimo trofeje ovdje u Italiji", nije htio ništa ružno reći o bivšem treneru Javier Zanetti.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.