Zagorčao život Unitedu, pa želi u Arsenal
Foto: EPA

Campbell na posudbi u Olympiakosu

Zagorčao život Unitedu, pa želi u Arsenal

Edmir Škorić

Kostarikanski napadač Arsenala na posudbi u Olympiakosu, Joel Campbell (21), proslavio se sinoć pogotkom protiv Manchester Uniteda.

Campbell je postigao lijep gol u 2:0 pobjedi Grka nad favoriziranim, ali očajnim Unitedom u prvom susretu osmine fnala Lige prvaka.

Kostarikanac je u Arsenal došao 2011. godine iz Deportivo Saprisse, no zbog radne dozvole nije mogao igrati, pa je išao na posudbe u Lorient, Betis i Olympiakos.

"Čim je Arsenal stigao po mene znao sam da im se želim priključiti i vjerujem da sam spreman igrati za Arsenal sljedeće sezone. Znam da imam kapaciteta za igrati ondje, samo želim priliku. United je pokazao interes za mene kada sam prelazio u EVropu, ali Arsenalov sam navijač od djetinjstva i zato sam ih odabrao", rekao je Campbell, dodavši:

"Hvala Bogu da sam postigao gol i proslavit ću ga s ocem, djevojkom i rođacima. Ima puno stvari koje mogu popraviti, 21 mije godina i moram da nastavim da radim. Nadam se da ću zaigrati za Arsenal, ali ću i dalje raditi marljivo u Olympiakosu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.