Zagrijavanje za derbi: Sarajevski rivali nemaju pravo na kiks
Željezničar je ostvario važnu pobjedu Zrinjskog u Mostaru, no važnost tih bodova bi trebao da potvrdi danas na Grbavici protiv Zvijezde 09

Željo protiv Zvijezde, Sarajevo protiv GOŠK-a

Zagrijavanje za derbi: Sarajevski rivali nemaju pravo na kiks

Edmir Škorić

U nedjelju se igraju preostala dva meča 15. kola Premijer lige BiH.

U Gabeli će snage odmjeriti GOŠK i Sarajevo. Bordo tim je lider u šampionatu i ima priliku da nastavi impresivan niz pobjeda, pošto je slavio na zadnjih osam mečeva, od čega šest u prvenstvu.

S druge strane, dočekuje ih GOŠK koji je poražen u prethodna tri meča i sigurno je da će se u ovom meču za sve pitati gosti iz Sarajeva, koji su s 33 data gola najefikasniaj ekipa lige, a sa devet primljenih i najbolja odbrana uz Široki Brijeg.

Po svim parametrima gosti su favoriti protiv posljednjeplasiranog GOŠK-a, no naravno ni u jednoj utkamici ne možete unaprijed upisivati bodove i obično takve budu najgore.

Također, Sarajevu je važno da dobro odradi ovaj meč, s obzirom da mu slijedi derbi na Koševu sa Željezničarom, a brojni igrači u timu Husrefa Musemića strahuju od žutih kartona koji bi značili suspenziju, a to su Adukor, Tatar, Handžić, Crepulja, Šabanović, Pidro i Šofranac.

Na Grbavici Željezničar dočekuje Zvijezdu 09, ali na Grbavici atmosfera nije onakva kakva bi možda trebala da bude, s obzirom da su igrači pokazali nezadovoljstvo zbog kazni i prije nekoliko su bojkotovali trening.

Ipak, Željo u ovaj meč ulazi kao ogroman favorit jer, uz dužno poštovanje, teško da Zvijezda 09 može da parira izabranicima Milomira Odovića, koji su vezali dvije pobjede, a pobjeda u Mostaru u prošlom kolu vratila ih je na 'pravi put'.

Sada su Plavi na 29 bodova, pet manje od Srajeva i tri od Zrinjskog, a s eventualnom današnjom pobjedom će nešto rasterećenije čekati vječiti derbi. Ne treba ni napominjati kakva bi situacija bila u slučaju eventualnog kiksa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je ove sezone znao da zakaže i da propse bodove baš tamo gdje ih je računao, pa će zato duel sa Zvijezdom 09 biti izuzetno važno dobiti.

Duel u Gabeli igra se od 14:30 sati, a sat kasnije počinje meč na Grbavici.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Samo jako i napadacki,da nastavimo niz ! 1946
21 19
Metropoljac
Ko kaže da nemaju!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi