Zahirović: Ovo je test za sve nas

Zahirović: Ovo je test za sve nas

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 10. decembra će sa igračima iz domaćeg prvenstva odigrati prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Poljske.

Utakmica se igra u turskom gradu Antaliji, a kako datum nije u FIFA-ino kalendaru, stručni štabovi obje reprezentacije odlučili su se za igrače iz domaćih prvenstava.

Čast da budu izabrani dobili su tri igrača Čelika među kojima je i veznjak Adnan Zahirović, koji je do sada svoje sposobnosti pokazivao u mladoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

"Mnogo sam sretan i iznenađen što sam pozvan za A reprezentaciju, to je najveća čast koju igrač može imati. Nadam se da ću opravdati očekivanja u Antaliji ukoliko mi se za to pruži prilika na terenu", rekao je Zahirović za naš portal, naglasivši kako je svjestan da i u domaćem kadru ima kvaliteta.

"Sve su to igrači iz Premijer lige, svi se poznajemo međusobno, dok sam s nekima igrao i za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Također, drago mi je i zbog mojih saigrača Purića i Džafića, mislim da su zaslužili taj poziv.“

„Ovo je test za sve nas, budući da igramo protiv igrača iz Poljske lige, vidjet ćemo na čemu smo i koliko zapravo vrijedi naša liga. Mislim da ćemo napraviti dobar rezultat i pokazati se u pravom svjetlu.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti