Zahirović: Rusi su razočarani, puno više su očekivali

Bh. reprezentativac o ispadanju Rusa iz Eura

Zahirović: Rusi su razočarani, puno više su očekivali

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Adnan Zahirović, koji igra u Spartaku iz Nalčika, kaže kako su u Rusiji svi razočarani zbog ranog ispadanja njihove reprezentacije sa Evropskog prvenstva.

Rusija je EP otvorila visokom pobjedom nad Češkom (4:1), pa su mnogi izabranike Dicka Advocaata vidjeli u samoj završnici turnira. No, nakon toga remi s domaćinom Poljskom i poraz (1:0) od Grčke u ključnoj utakmici.

 

"Ovdje, u Rusiji, svi su razočarani, pogotovo jer se smatralo da imaju grupu koju moraju proći,a i poslije prve utakmice s Češkom, koju su fantastično odigrali, svi su ih nekako stavili među glavne favorite čak i za osvajanje Prvenstva", kazao je bh. reprezentativac za SportSport.ba, dodavši:

 

"Uglavnom, mnogo se ovdje priča o reprezentaciji, preispituje se da li treba podmladiti ekipu, da li je prošlo vrijeme za neke igrače..".

 

Pratite li Euro i, ako da, kako Vam se čini 14. smotra najboljih reprezentacija Starog kontinenta?

 

"Da, pa ko ne prati? Zasad dosta dobro, sve utakmice su bile zanimljive, pogotovo ove Engleska - Švedska, Portugal - Holandija, zatim utakmice Hrvatske, Njemačke... Mislim da nas čeka dosta velikih uzbuđenja do kraja Eura", dodaje Zahirović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.