Zahirović zabio u remiju Spartaka i Tereka

Premier liga Rusije, 11. kolo

Zahirović zabio u remiju Spartaka i Tereka

Edmir Škorić

U petak su na programu uvodne tri utakmice 11. kola ruske Premier lige. Jedna od njih, ona između Spartak Nalchika i Tereka, završena je rezultatom 2:2, a strijelac vodećeg gola za domaće bio je bh. internacionalac Adnan Zahirović.

Pretposljednjeplasirani Spartak skuplja bodove za opstanak, iako je o tome još rano pričati jer je proteklo tek desetak kola. U Nalchiku je danas gostovao Terek Grozny, a susret je završen bez pobjednika (2:2).

Bh. internacionalac i bivši igrač zeničkog Čelika, Adnan Zahirović, u 33. minuti pogodio je za slavlje domaćih navijača. Mauricio je pet minuta kasnije poravnao rezultat na 1:1, a onda je nespretnom reakcijom Brazilca Leonarda, koji je postigao autogol, Terek stigao do potpunog preokreta u 43. minuti.

Ipak, Spartaku je bod donio Roman Kontsedalov u 71. minuti, kada je pogodio za konačnih 2:2.

Zahirović je igrao svih 90 minuta, a ovo mu je drugi gol u dresu Nalchika. Prvi je postigao protiv Zenita u 3. kolu.

Premier liga Rusije, 11. kolo

Spartak Nalchik - Terek 2:2 (Zahirović 34, Kontesedalov 72/ Mauricio 39, Leandro 43 - ag)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti