Zahirović: Želimo obradovati navijače

Pred meč sa najuspješnijom selekcijom svijeta

Zahirović: Želimo obradovati navijače

Naša reprezentacija će 28. februara igrati prijateljsku utakmicu sa Brazilom u St. Gallenu, a pred nadolazeći susret razgovarali smo sa Adnanom Zahirovićem.

Selektor Safet Sušić objavio je spisak putnika za Švicarku prije tri dana, a na njemu se našao i 21-godišnji veznjak Spartaka iz Nalčika.

"Sigurno je da će to biti velika utakmica za nas. Samim tim što igramo sa Brazilom dovoljno govori o rejtingu koji naša reprezentacija ima u ovom trenutku. Mislim da će taj susret biti atraktivan, te se nadam povoljnom rezultatu i da obradujemo naše navijače, kojih će sigurno biti mnogo u St. Gallenu", rekao je Zahirović u razgovoru za SportSport.ba.

Karioke će igrati u najjačem sastavu protiv naše selekcije, a bit će predvođene mladim Neymarom i iskusnim Ronaldinhhom.

"Svi znamo sa kakvim igračima raspolaže Brazil. Svi nam mogu napraviti probleme, ali imamo i mi svoje adute. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati na terenu", dodao je mladi bh. veznjak.

Bosna i Hercegovina će u sklopu priprema pred predstojeće kvalifikacije za SP 2014, osim sa Brazilom, igrati sa Velsom, Meksikom i Republikom Irskom. U kvalifikacijama smo nakon dugo vremena izvukli povoljnu grupu, a snage ćemo odmjeriti sa Grčkom, Slovačkom, Litvanijom, Latvijom i Lihtenštajnom.

"Sigurno je da imamo dobru šansu u sljedećim kvalifikacijama, ali ne smijemo se zanositi. U svaku utakmicu trebamo ući maksimalno ozbiljno. Imamo odličnu ekipu i mislim da je vrijeme da ova generacija igrača ode na jedno veliko takmičenje", zaključio je Zahirović u razgovoru za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti