Zahiroviću 90 minuta u remiju Tomska i Spartaka

Oba kluba ispadaju iz lige

Zahiroviću 90 minuta u remiju Tomska i Spartaka

Premijer liga za ostanak u Rusiji privodi se kraju. Danas je odigrana ne toliko značajna utakmica za Tom Tomsk, ali ni za Spartak Nalčik.

U prvom poluvremenu Spartak je krenuo agresivno, pa je ubrzo stigao i do vodstva. Gudzha Rukhaia je u 14. minuti doveo goste u vodstvo od 1:0.

 

Četiri minute prije kraja prvog poluvremena, požutio je i naš reprezentativac Adnan Zahirović, a samo minutu kasnije gol i na drugoj strani, Balyaykin je izjednačio pa se na pauzu otišlo sa remijem.

 

U drugom poluvremenu nije bilo opasnosti po golmane, pa se i završilo istim rezultatom, 1:1.

 

Sa ovim remijem nije došlo do promjena na tabeli, Tomsk i Spartak se i dalje nalaze pri dnu tabele. Tomks tek ima bod više od Spartaka (34-33), no ova dva kluba definitivno ispadaju iz lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.