Zahoui novi selektor Obale Slonovače

Zahoui novi selektor Obale Slonovače

Bivši reprezentativac Obale Slonovače Francois Zahoui (48) novi je selektor reprezentacije svoje zemlje, potvrdili su iz nogometnog saveza Obale Slonovače (FIF).

Zahoui je potpisao dvogodišnji ugovor te će voditi jednu od najjačih afričkih reprezentacija u kvalifikacijama za Afrički kup nacija, koji se početkom 2012. godine održava u Ekvatorijalnoj Gvineji i Gabonu. Prva utakmica očekuje ga već 5. septembra protiv Ruande.

"Iako smo tražili eminentno trenersko ime iz inozemstva, ništa ne smije stajati na putu našim sposobnom domaćim trenerima", rekao je predsjednik FIF-a Jacques Anouma.

Ranije ovog mjeseca, unatoč načelnom dogovoru o suradnji, posao selektora nije prihvatio Francuz Gerard Gili.

Zahoui, koji će naslijediti Sven-Gorana Erikssona na klupi, nema naročito trenersko iskustvo. Trenirao je U-20 reprezentaciju Obale Slonovače, abidjanski Africa Sports, te francuski Toulon. Prije reprezentacije vodio je amaterski francuski klub Seynois.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.