Zahovič: Imamo sve informacije o Željezničaru

Više na treninzima Želje nego kod kuće

Zahovič: Imamo sve informacije o Željezničaru

Adnan Beganović

Fudbaleri Maribora, koji će u 2. pretkolu Lige prvaka odmjeriti snage sa našim Željezničarem, pobjedom nad Olimpijom od 2:1 osvojili su Superkup Slovenije.

Pobjedom nad Olimpijom fudbaleri Maribora su na sjajan način ušli u novu sezonu. Zadovoljan je i sportski direktor slovenačke momčadi, Zlatko Zahovič, koji je u nekoliko posljednjih dana više na treninzima i utakmicama Željezničara nego kod svoje kuće.

Pokušao je autor ovog teksta u Serdici, malom slovenačkom mjestu, dobiti izjavu od Zahoviča, no sportski direktor Maribora ostao je zakopčan do grla. Međutim, za slovenačke medije Zahović je progovorio o duelu Maribora i Željezničara.

"Biće to teške utakmice, Željezničar ima dosta kvalitetnih pojedinaca, ali mi smo Maribor. Favoriti smo, ali to moramo pokazati na terenu. Imamo sve informacije o Željezničaru i naš cilj je u Evropi igrati najmanje šest utakmica", istakao je Zahovič i dodao:

"Ne zanima me šta pišu bh. mediji. Mi gledamo samo sebe, ali mogu vam reći da su se stvari od raspada biše zajedničke zemlje znatno promijenile i to u našu korist. Bez obzira na to šta navijači u BiH misle, mi ćemo poštovati protivnika, ali Maribor je Maribor."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.