Zajedno i spremno dočekajmo EYOF

CSRSA i FK Sarajevo vas pozivaju

Zajedno i spremno dočekajmo EYOF

O. Lekić

Glavni grad Bosne i Hercegovine domaćin je nadolazeće manifestacije „EYOF 2019“ (European Youth Olympic Festival), a otvorenje istog bit će upriličeno na najvećem stadionu u našoj domovini, Olimpisjkom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ Koševo.

Tim povodom iz Centra za sport i rekreaciju Općine Centar i FK Sarajevo su uputili poziv zainteresiranim kako bi se priključili akciji "Zajedno i spremno dočekajmo EYOF".

"Smatramo da je ovo jedan značajan događaj za društvo i želimo da na reprezentativan način opravdati povjerenje čelnika međunarodnih organizacija, koji su odabrali upravo da stadion „Asim Ferhatović – Hase“ bude centar dešavanja.

Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase” – Koševo, stadion je na kojem Fudbalski Klub Sarajevo igra svoje domaće utakmice. Koševo, kao najveći bh. sportski objekat takve vrste, od šireg je interesa, no svjedoci smo da je isti u nedovoljno dobrom stanju kako bi na adekvatan način ugostio sve zainteresirane gledaoce.

U proteklom periodu, Općina Centar uložiila je sve svoje napore kako bi izvršili sanaciju krupnih radova određenih dijelova stadiona s ciljem dovođenja infrastrukture objekta na zadovoljavajuće i estetski prihvatiljo stanje. Vrši se popravka krupnih radova, sanacija VIP lože, semafora, unutrašnjih prostorija, svlačionica i tartan staze.

J.U. Centar za sport i rekreaciju u saradnji sa Fudbalskim Klubom Sarajevo želi objediniti snage i pozvati i Vas da ZAJEDNO i SPREMNI, dočekamo EYOF. Želimo oživjeti „ Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase” i ovom značajnom objektu vratili sjaj iz 1984-te godine.

Koševu su prijeko potrebni radovi na sanaciji vanjskih dijelova, farbanja “fasade” stadiona, unutrašnjih dijelova, dijela za novinare, zamjenja staklenih povšina i stolarije, te dorade limenih konstrukcija.

Kampanja nadolazećeg EYOF-a je “We create together” i želja nam je da zajedno budemo pokretači pozitivnih promjena i jednog lijepog vremena za našeg starog prijatelja, stadiona Koševo, a koristeći zajedničke snage vjerujemo da možemo napraviti značajna pomake ka modernom i evropskom stadionu Koševo, koji će zadovoljit potrebe organizacije i najvećih sportskih događaja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pozivamo Vas da se priključite akciji, kako bi u što kraćem roku krenuli sa realizacijom i rješavanjem postojećih izazova. Nudimo Vam priliku da Vaš doprinos iskažete i kroz brendiranje ulaza našeg stadiona.

Nadamo se ćete prepoznati ovaj značaj i biti ponosni partner u ovom projektu, na čemu Vam se unaprijed zahvaljujemo", naveli su iz Centra za sport i rekreaciju Općine Centar i FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi