Zajedno rasli, zajedno maštali i zajedno slavili

Priča o Ronaldu i Pepeu

Zajedno rasli, zajedno maštali i zajedno slavili

Edmir Škorić

Portugal je u Parizu postao prvi put prvak Evrpe. Kada se sve sabere i oduzme, nekako i zasluženo.

Istina, provlačili su se još od grupne faze Portugalci, igrali pomalo dosadno i defanzivno, ali malo po malo - finale.

Nisu im se davali velike šanse protiv domaće Francuske, a šanse su znatno opale kada se povrijedio i iz igre u 23. minuti izašao Cristiano Ronaldo.

Ni to nije Portugale omelo, borbili su se, izgurali do produžetaka, a onda je ušao šut Edera za veliko slavlje. 

Važna karika u ekipi Portugala, posebno u finalu, bio je Pepe. Izabran je za MVP-a finala, pružao je sjajne partije u odbrani, a upravo on je uz Cristiana Ronalda glava ove reprezentacije.

Njih dvojica su autoritativni, daju savjete mlađima, drže to, što bi se reklo, pod konac. A zanimljivo je da su obojica zajedno ponikli u Sportingu i da ih je životni put odveo u Real Madrid.

Počeli su zajedno, zaigrali u Realu zajedno, počeli s Kraljevima da osvajaju brojne trofeje i zajedno sada slave možda i najveću pobjedu u karijeri...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi