Zajko Zeba dvije i pol godine u Splitu!

Dogovorena saradnja, Želji obeštećenje

Zajko Zeba dvije i pol godine u Splitu!

A. Beganović

Najbolji igrač Premijer lige u prošloj  sezoni u izboru sportskih novinara "Idolu Nacije", Zajko Zeba, u naredne dvije i pol godine nosit će dres hrvatskog prvoligaša Splita.

Sada već bivši fudbaler Željezničara dogovorio je dvoipogodišnju saradnju sa Splitom, što je potvrdio i za SportSport.ba.

"Sve smo dogovrili, čeka se prvi dan prelaznog roka pa da se ozvaniči naša saradnja. Čelnici Splita, kao i trener Zoran Vulić, željeli su me u svom klubu i to mi je jako bitno. Radi se o jednom jako uređenom i stabilnom klubu, čiji cilj je izlazak na evropsku scenu", za SportSport.ba je istakao Zeba.

"Sve je dogovoreno i sa Željezničarem. Moj bivši klub će na ime obeštećenja dobiti određenu sumu novca, a kako su me obavijestili iz Splita sa menadžerom Plavih, Amarom Osimom, su se dogovorili bez većih problema. Zadovoljan sam, grad Split mi nekako leži, blizu je Sarajevu i iako sam imao dosta drugih ponuda, odabrao sam ovu i siguran sam da nisam pogriješio", dodao je Zeba.

"Željezničaru želim sve najbolje u nastavku sezone. To je moj klub i uvijek će biti, bez obzira što je došlo do raskida saradnje. Život je takav, sport pogotovo. Svako sebe gleda, tako da odlazim bez ikakve ljutnje. Ponavljam, svom bivšem klubu želim sve najbolje, a navijačima se želim zahvaliti na podršci koju sam imao", zaključio je Zeba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.