U niželigašu čekaju legendu Premijer lige BiH: "Obećao je..."

Zeba u Međugorju?

U niželigašu čekaju legendu Premijer lige BiH: "Obećao je..."

E. Škorić

Mnogi iskusni igrači koji su ostavili traga na premijerligaškim terenima odlučuju se na igranje u nižim rangovima, pa u ligi Hercegovačko-neretvanske županije danas u klubovima nastupaju majstori poput Wagnera Santosa Laga, Krešimira Kordića, Denisa Ćorića, Ivana Bubala...

Brazilac Wagner je godinama nosio dres Širokog i bio jedan od najboljih igrača na premijerligaškim terenima. I kada je izgledalo da je njegova karijera gotova, on se odlučio ovog ljeta pojačati HNK Kruševo.

Wagner je u Premijer Ligi odigrao 240 utakmica i s 92 gola najbolji je strijelac u njenoj povijesti. 43-godišnji Brazilac je u sjajnoj formi i njegov izgled ne odaje da se nalazi u nogometnoj mirovini. Svakako je da će njegovo igranje biti veliko pojačanje za HNK Kruševo koje će njegovim dolaskom i iskustvom opet istaknuti kandidaturu za plasman u viši rang.

Uskoro bi njegov rival mogao postati Zajko Zeba, još jedan legendarni nogometaš s premijerligaških terena. Zeba je igrao za Slobodu i Željezničar, Olimpik, a trenutno je zaposlen u Igman Konjicu.

Višestruki prvak BiH imao je i inostrane angažmane, a sada se njemu nadaju u Nogometnom klubu Međugorje.

Tu informaciju donosi član uprave Međugorja Ivan Ivanković, koji je u razgovoru za hercegovina.info rekao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Za sada o tome još ne možemo govoriti. No, kada već imate informacije istina je da je Zeba obećao kako će jednom zaigrati za naš klub. Hoće li to biti ove sezone, na polusezoni ili možda u idućoj, to za sada ne možemo reći. Priželjkujemo da to bude što prije".

Ukoliko Zeba ispuni obećanje i obuče dres Međugorja, pa zaigra protiv Wagnera, e to će tek da bude pravi šou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi