Zakarić objasnio zašto je izabrao Borac: "Iz nekih privatnih razloga sam odlučio ostati u BiH"

Veliko pojačanje za Banjalučane

Zakarić objasnio zašto je izabrao Borac: "Iz nekih privatnih razloga sam odlučio ostati u BiH"

E. Čaušević

Goran Zakarić ove zime bio je meta nekoliko bh. premijerligaša, a on je na kraju odlučio da potpiše za banjalučki Borac.

Zakarić je večeras stigao u Antaliju gdje se priključio ekipi Borca na pripremama za drugi dio sezone. On će sa svojim novim klubom potpisati ugovor na godinu dana.

Nakon dolaska u hotel u kojem se nalazi ekipa Goran Zakarić govorio je za SportSport.ba.

"Taman sam ušao u hotel, došli su ljudi iz kluba po mene. Čekam da se pozdravim sa igračima, većinu njih poznajem i neće biti problem da se uklopim u tim. Pun sam volje i želje da zaigram u Borcu i nadam se da ćemo ostvariti ciljeve koji su pred nama", rekao je Zakarić i objasnio zašto je izabrao Borac.

"Bilo je stvarno zadnjih 20 dana dosta poziva iz raznih klubova i država. Bilo je poziva od drugih bh. klubova, ali jednostavno sam sa ljudima iz Borca bio na nivou koji je pokazalo se najbolji i vjerujem da ću im pomoći u njihovim ciljevima. Što se tiče Kazahstana imao sam ponudu, ali sam se odlučio za ostanak uz BiH iz nekih privatnih razloga. Nadam se da ću biti zdrav i da ću pomoći svojim igrama Borcu".

Nakon Zakarića obratio nam se i predsjednik Borca, Vico Zeljković, koji je priznao da je sretan što je njegov tim dobio takvo pojačanje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iza nas je nekoliko dana pregovora i sretni smo što smo okončali ovaj posao. Sigurno da je on veliko pojačanje za nas i bio je želja trenera od prvog dana. Mi smo i ranije imali želju da ga dovedemo, ali to nije bilo realno. Sada su se složile kockice s obje strane. Moram da pohvalim Zakarića za izbor jer je imao velike finansijske ponude i sigurno da finansije nisu presudile nego njegova želja da se vrati u ligu", rekao je Zeljković, te dodao.

"Kada je krenulo prvenstvo bio nam je cilj da pokušamo biti oko petog ili šestog mjesta, te da na proljeće ganjamo izlazak u Evropu. Ostalo je 14 kola i vidjeli smo na terenu da smo ljetos uradili posao bolji nego što smo mislili. Ako se otvorili prilika za trofeje vidjet ćemo, igrat ćemo na oba fronta i vidjet ćemo šta će to donijeti".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BOSANAC123456
Budi covjek pa reci da nisi smio za sarajevo potpisati zbog željinih navijaca iako su mu nudili ugovor na 2 godine i platu od 10000 KM.
22 5
SrcuDragaBojaPlava
Igraj gdje hoces sa nasim ZELJOM si zavrsio!! Na Grbavicu vise nisi dobro dosao.
16 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi