Zaki posuđen Hull Cityju
Zaki (lijevo) ponovo na posudbu u Englesku

Zaki posuđen Hull Cityju

Edmir Škorić

Hull City danas je službeno potpisao egipatskog napadača Amr Zakija na posudbu do kraja sezone.

"Zadovoljsto nam je potvrditi posudbu Amr Zakija iz FC El Zamaleka. On je jučer potpisao ugovor o posudbi u Hull do kraja sezone. Kao što obično biva slučaj sa igračima koji su izvan EU, trebamo riješiti pitanje radne dozvole i druge sitnice, ali očekujemo da nam se igrač pridruži ovog petka", saopćeno je na službenoj klupskoj stranici.

Prošlu sezonu 26-godišnji igrač proveo je na posudbi u Wiganu i u deset utakmica postigao je osam golova, no nije htio potpisati stalni transfer, nakon što mu je tadašnji trener Steve Bruce rekao kako je "najneprofesionalniji igrač s kojim je radio".

Osim Hulla, za njegove usluge zanimao se i Stoke City, koji je na kraju izgubio bitku za napadačem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.