Zaldua uz Velu stiže na Emirates
Foto: EPA

Pojačanja za Arsenal

Zaldua uz Velu stiže na Emirates

Midhat Šljivak

Ekipa Arsenala mogla bi od naredne sezone u svojim redovima imati tri igrača Real Sociedada.

Nakon što su pokazali veliki interes za Antoineom Griezmannom, menadžer Topnika Arsene Wenger želi na Emirates vratiti meksičkog napadača Carlosa Velu, koji je već nosio dres Arsenala. 

Meksikanac je od 2011. godine član tima iz San Sebastiana, gdje je svojim igrama privukao veliku pažnju, pa je pored Arsenala veliki interes pokazao i madridski Atletico.

Međutim, nisu samo Griezmann i Vela interesantni timu iz Londona. Arsene Wenger je pokazao veliki interes i za mladog 21-godišnjeg desnog beka Josebu Zalduau, koji je odigrao svega 10 utakmica za seniorski sastav Real Sociedada.

S ovom trojkom bi Arsenal dobio itekako odlične mlade fudbalere, s kojim je francuski stručnjak Arsene Wenger naučio raditi tijekom karijere.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.