Zambija preko Sudana do polufinala

Sunzu, Katongo i Chamanga pogodili za pobjedu

Zambija preko Sudana do polufinala

Zambija je bez puno muke došla do pobjede od 3:0 nad Sudanom i tako se plasirala u polufinale Afričkog kupa nacija gdje će se sastati sa boljim iz susreta Gabona i Malija.

Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunoj dominaciji Zambije, koja je do vodstva došla u 15. minuti. Rainford Kalaba centrirao je iskosa sa lijeve strane iz slobodnog udarca, a Stophira Sunzu pospremio je loptu u mrežu.

Početkom drugog poluvremena situacija na terenu se poptuno promijenila. Sudan je dominirao, a Zambija se povukla i čekala. Zambijci su i dočekali. Saif Eldin je u 65. minuti oborio Kalabu u šesnaestercu i dosuđen je penal, koji nije uspio realizovati Christopher Katongo, ali na njegovu sreću lopta mu se odbila, te ju je iz drugog polušaja poslao u mrežu.

Eldin je ranije imao žuti karton, a zbog starta nad Kabalom dobio je još jedan, tako da je Sudan do kraja susreta imao igrača manje. Nakon drugog gola Zambija je napadača, a kako je susret odmicao, Sudanci su shvatili da je na ovom susretu sve riješeno.

James Chamanga je u 64. minuti zamijenio Emmanuela Mayuku, a u 86. minuti, najljepšim golom na večerašnjem susretu, postavio je konačan rezultat. Napadač kineskog Dalian Shidea, veoma lijepim udarcem savlada je Akrama El Hadija, koji je treću put morao vaditi loptu iz mreže.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije