Zambrotta impresioniran igrom Milana

Nakon gostujuće pobjede nad Cataniom

Zambrotta impresioniran igrom Milana

Edmir Škorić

Momčad Milana u zadnje vrijeme igra sve bolje, a plod dobrih igara je probijanje na drugo mjesto Serije A, odmah iza gradskog rivala Intera. Krilni igrač "rossonera" Gianluca Zambrotta, impresioniran je rezultatima svog kluba. 

Klub je naprosto proradio u proljetnom dijelu prvenstva. Inzaghi je postao onaj stari "Super Pipo", a protivnički golmani često iz mreže loptu iznesu po nekoliko puta.

"Sretan sam jer naša momčad prolazi kroz vrlo dobre trenutke forme i igra dobar nogomet. Uspjeli smo da napravimo mnogo, a pretrpili smo vrlo malo. To nam omogućuje da ostvarimo naš cilj. Ove sezone to je direktan plasman u Ligu prvaka, bez kvalifikacija".

"Jučer smo igrali dobro na krilima, ali i u napadu i u odbrani. Bila je to savršena igra u kojoj smo malo rizikovali, tek prvih 15 minuta drugog poluvremena. Rezultat je sasvim realan, jer s obzirom na brojne šanse koje smo napravili, rezultat je mogao biti i veći", komentirao je bivši igrač Juventusa pobjedu svog Milana nad Catanijom.

Golove u jučerašnjoj 0:2 pobjedi kod Catanije obezbijedili su Inzaghi i Kaka.

Zahvaljujući ovoj pobjedi Milan sada ima 70 bodova iz 34 odigrane utakmice, četiri boda su ispred Juventusa pred odlučujući međusobni okršaj u nedjelju navečer na San Siru.

 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti