Zambrotta: Želim stoti nastup

Zambrotta: Želim stoti nastup

Selektor reprezentacije Italije, Cesare Prandelli uputio je poziv 33-godišnjem Gianluci Zambrotti, a bek Milana ističe kako želi ušisati stoti nastup u dresu nacionalnog tima.

Prandelli je izostavio iskusnog Zambrottu u prethodne njegove tri utakmice od kada je na klupi nacionalnog tima Italije, međutim bek Milana se našao na spisku igrača za utakmice kvalifikacija za Eurposko prvenstvo 2012. godine protiv Sjeverne Irske i Srbije.

"Poslije Svjestkog prvenstva nisam rekao da sam završio sa reprezentacijom. Kada me selektor kontaktirao i uputio poziv, nisam ni u jednom trenutku razmišljao da odbijem poziv iz neke osvete. Odmah sam pristao", rekao je Gianluca Zambrotta koji je do sada skupio 97 nastupa za reprezentaciju, te dodao:

"Nisam tu da bih nekome uzeo mjesto, niti očekujem da igram od prve minute. Blizu sam stotog nastupa za reprezentaciju i želim taj jubilej."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.