Zamora presudio Hull Cityju
Zamora pogodio i asistirao

Premiership, 9. kolo

Zamora presudio Hull Cityju

Edmir Škorić

U susretu ekipa iz donjeg dijela Premiershipa Fulham je slavio rezultatom 2:0 protiv Hull Cityja. Mogli su gosti London napustiti sa još ponekim golom u mreži, srećom po njih domaći napadači nisu bili prisebni.

Na Craven Cottageu snage su sinoć u okviru posljednje utakmice 9. kola Premiershipa odmjerili domaći Fulham i Hull City.

Gosti su se branili sve do 43. minute kada Bobby Zamora dovodi Fulham u vodstvo. Najprije je Konchesky dobro šutirao, gostujući golman Boaz Myhill uspio odbraniti a na odbijenu loptu natrčao i glavom pogodio Zamora.

Upravo Zamora bio je zaslužan i za drugi pogodak. Naime, napadač domaćih došao je u izglednu priliku na desnoj strani i kada se činilo da će šutirati on je nesebično proigrao Kamaru koji završava stvar pola sata pred kraj utakmice.

Fulham je i do kraja utakmice imao loptu u posjedu, prijetio, no Boaz Myhill se pobrinuo da se Hull kući ne vrati pune mreže.

Fulham - Hull City 2:0 (Zamora 43, Kamara 63)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.