Zamora se vraća na White Hart Lane?

Zamora se vraća na White Hart Lane?

Edmir Škorić

Tottenhamova potražnja za kvalitetnim napadačem traje već dulje vrijeme. Interesantan Spursima trenutno je engleski reprezentativac Bobby Zamora.

Harry Redknapp nije pretjerano zadovoljan izborom napadača, pa od čelnika kluba traži barem jednog kvalitetnog napadača do kraja ljetnog prijelaznog roka. Spominjao se dolazak Mirka Vučinića, no kako je Crnogorac na pragu Juventusa, morat će se pronaći novo rješenje.

Mogao bi to biti Fulhamov Bobby Zamora, na kojeg često računa i engleski selektor Fabio Capello. Redknapp je već potvrdio pregovore s Fulhamom: "Zamora je interesantan napadač koji bi se dobro snašao u našoj momčadi", istakao je velški stručnjak.

I dok Fulham želi novac za igrača, Tottenham nudi nešto manji iznos (?) i engleskog napadača Petera Croucha. Zamora je na White Hart Laneu već igrao u sezoni 2003/04, ali nikada nije postigao gol u dresu kluba iz sjevernog Londona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.