Zamparini: FIGC mrzi Palermo

Zamparini: FIGC mrzi Palermo

Edmir Škorić
Teme:

Predsjednik Palerma Maurizio Zamparini tvrdi kako Talijanski nogometni savez mrzi Palermo, nakon što je kažnjen zbog navodnog nepravilnog trgovanja.

Sicilijanski klub je optužen zbog navodnih lažnih proračuna, pa su se igrači isplaćivali više nego što je to prijavljeno ili obratno.

Tako je FIGC (Italijanski nogometni savez) Zamparinija kaznio sa šest mjeseci isključivanja iz nogometa, a bivši direktor Palerma Rino Foschi sa tri mjeseca.

"Ovo je zabrinjavajuće. Vjerovatno sam jedan od rijetkih predsjednika koji u posljednjih 25 godina nije učinio lažni transfer posao i upravo zbog toga sam danas i osuđen. Ljudi moraju znati da čelnici Nogometnog saveza u Rimu mrze Palermo. Narod ovog grada zna šta sam sve pokušavao napraviti ovdje", kazao je Zamparini, te dodaje.

"Sada ću se sa svojim odvjetnicima žaliti civilnim sudovima i zahtijevati da se plati šteta zbog narušivanja mog javnog imidža."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije