Zamparini: Pastore odlazi krajem sezone

Argentinac napušta Palermo

Zamparini: Pastore odlazi krajem sezone

Edmir Škorić

Javier Pastore (21), čini se, igra svoju posljednju sezonu u dresu Palerma, čiji je predsjednik Maurizio Zamparini najavio prodaju ovog sjajnog napadača.

Zamparini je kazao kako će Palermo ostati bez Pastorea krajem ove sezone, te kako će Argentinac za vrtoglavih 70 miliona eura preći u neki inozemni klub, ističući kako je cijena prevelika da bi ga doveo Juventus, Milan ili Inter.

"Do kraja sezone će igrati za Palermo. Unatoč mom interesu da igrač ostane u klubu, već sam u potrazi za njegovom zamjenom", rekao je Zamparini u razgovoru za Tuttosport, dodavši:

"Bit će teško pronaći zamjenu, jer je on previše dobar igrač. Također, mislim da će biti teško da ga kupi neki italijanski klub. Njegova cijena već sada iznosi 70 miliona eura i on će sasvim sigurno otići u inozemstvo."

Tuttosport navodi kako će Real Madrid i Barcelona voditi žestoku bitku za Argentinca, obzirom da ga i jedni i drugi žele u svojim redovima.

No, na Siciliji, ma koliko žalili za eventualnim odlaskom svog napadača, znaju da će zaraditi i do deset puta više od onoga što su platili za njega prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije