Zamparini: Simplicio i Bresciano će otići

Predsjednik Palerma potvrdio

Zamparini: Simplicio i Bresciano će otići

Edmir Škorić

Palermov predsjednik Maurizio Zamparini priznaje kako će Rosaneri na ljeto ostati bez dva igrača sredine terena - Mark Bresciana i Fabio Simplicia.

Mark Bresciano se često spominjao kao pojačanje Sampdorije, dok je Brazilac Fabio Simplicio želja Lazija, Rome pa i Intera, koji su ga pokušavali dovesti još u januarskom prelaznom roku.

"Trenutno radimo na jačanju momčadi, u potrazi smo za igračima koji bi popunili prazninu. Izgubit ćemo Simplicija i Brescijana, a također moramo ojačati našu odbranu", kazao je predsjednik Palerma Maurizio Zamparini, koji je svjestan konkurencije u borbi za četvrto mjesto.

"Sampdoria i Juventus, a možda čak i Genoa bi se mogla pridružiti u borbi za četvrto mjesto. Bit će zanimljivo u svakom slučaju."

Osvrnuo se Zamparini na kraju i na Svjetsko prvenstvo, te je izrazio svoje mišljenje zbog čega Italija neće pobijediti na mundijalu.

"Povijest nam govori da je Italija loša na svakom SP-u nakon onog kojeg osvoji, tako da ne očekujem da se ponovi ono što smo napravili prije četiri godine", dodao je Zamparini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.