Zamparini želi Palermo u Ligi prvaka

Zamparini želi Palermo u Ligi prvaka

Edmir Škorić

Predsjednik Palerma Maurizio Zamparini na leđa svojih igrača postavio je dodatni teret, izjavljujući kako je glavni cilj kluba ove sezone jedno od mjesta koje garantuju evropsko takmičenje.

Maurizio Zamparini, predsjednik Palerma, ističe kako je primarni cilj kluba ove sezone završiti u vrhu Serije A, odnosno izboriti Ligu prvaka ili Evropsku ligu.

Popularni Rosaneri izgubili su possljednji susret Serije A na Artemio Franchi stadionu u Firenzi od Fiorentine (1:0), no to nije srušilo nade predsjedniku Zampariniju, koji vjeruje kako će trener Walter Zenga riješiti eventualne probleme.

"Što je naš cilj nakon završenih transfera? Jasno je, kvalifikacije za sljedeću Ligu prvaka. Protiv Fiorentine smo zaslužili poraz. Bio sam zadovoljan reakcijom u drugom poluvremenu, ali nisam bio zadovoljan s našim veznim redom."

"Uvjeren sam da će Zenga imati vremena da pronađe pravo rješenje i popravi greške", završio je.

Palermo ima tri boda nakon dva odigrana kola, zahvaljujući pobjedi u prvom kolu protiv Napolija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.