Bio je veliki regionalni talenat, napravio grešku karijere, a sada se preporodio
FOTO: EPA

Igra sjajno i čeka ga transfer u Ligu petice

Bio je veliki regionalni talenat, napravio grešku karijere, a sada se preporodio

H. Zilić

Bliži se mjesec januar, a samim tim to znači i uzbuđenja na fudbalskoj pijaci, a prvi mjesec u godini često je znao donositi spektakularne i zanimljive transfere, a dosta igrača iz regije bi početkom 2024. godine moglo napraviti dobre transfere.

Slovenija je čini se dobila novu zvijezdu, a riječ je o 24-godišnjem napadaču Žanu Celaru koji briljira u dresu švicarskog Lugana.

Celar je za Lugano u ovoj polusezoni odigrao 26 utakmica u svim takmiečnjima i postigao je deset golova. Ima i osam nastupa za selekciju Slovenije s kojom je izborio nastup na EURO-u naredne godine u Njemačkoj.

Prema pisanjima pojedinih medija ovaj slovenski napadač je veoma blizu odlaska u Bundesligu.

Navodno je Koln spremio ponudu od četiri miliona eura plus bonuse na adresu Lugana, a to bi moglo zadovoljiti čelnike švicarskog kluba.

Oglasi

Celar je bio i na meti PSV-a, Union Berlina, Mainza, ali pomenuti klubovi nisu imali konkretne ponude kao Koln.

Slovenac je imao zanimljiv put u svojoj fudbalskoj karijeri koja je počela i greškom i odlaksom odmah u veliki klub.

Kao talentovani fudbaler Maribora 2017. godine je otišao u Romu sa svega 18 godina, ali nije se uspio izboriti za mjesto u prvom timu iako je u tom trenutku važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera u regiji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Većinu boravka u Romi proveo je na posudbi u Cremoneseu da bi na ljeto 2021. godine prešao u Lugano što se ispostavilo kao odličan potez, a sa Luganom je ove godine igrao i grupnu fazu Konferencijske lige.

Upravo prelaskom u Lugano stigao je na radar reprezentacije Slovenije za koju je debitovao u novembru 2021. godine dva mjeseca nakon potpisa za švicarskog superligaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi