Zanetti: Godine nisu važne

Zanetti: Godine nisu važne

Edmir Škorić

Interov kapiten Javier Zanetti ne slaže se da njegova momčad loše igra zbog velikog broja starijih nogometaša.

Inter ove sezone igra jako loše, bar u prvenstvu, gdje nakon 14 odigranih kola imaju isto toliko bodova i trenutno su petnaestoplasirana momčad Serije A.

Kritičari krivca pronalaze u tome što trener Claudio Ranieri u svojoj momčadi ima dosta iskusnih, skoro veteranskih igrača. Oglasio se po tom pitanju kapiten Zanetti.

"Godine su samo donekle bitne. Najvažnije je da imate pravu želju, a podsjetio bih sve da sam i u 36. godini osvajao trofeje. Uvijek želim biti koristan za momčad", rekao je Argentinac i dodao:

"Trenutak za povlačenje će jednog dana doći, ali nadam se da to neće biti uskoro".

Zanetti je za Inter odigrao 543 utakmice i postigao 23 gola. Došao je 1995. godine iz Banfilda, a zanimljivo da je prvi crveni karton u Seriji A zaradio tek u prošlom kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.