Zanetti: Respekt Laziju, ali...
Argentinac očekuje prvi trofej ove sezone

Uoči Superkupa Italije

Zanetti: Respekt Laziju, ali...

Edmir Škorić

Kapiten Intera Javier Zanetti tvrdi da njegov klub neće podcijeniti Lazio u finalu Superkupa Italije, te očekuje da Peking napuste sa osvojenim trofejom. Argentinac je vodio Inter i prošle sezone, kada su "plavo-crni" pobijedili Romu u finalu Superkupa.

Jedan od najiskusnijih u redovima Intera je svakako i kapiten Javier Zanetti. Argentinac se nada da će podignuti pehar koji dobijaju osvajači Superkupa, budući da njegov tim 8. augusta igra protiv Lazija u Pekingu.

"Mi ćemo u Pekingu igrati s ciljem da kući ponesemo prvi trofej u sezoni. Tu su svi idealni uslovi da napravimo dobar rezultat. U pripremama smo mnogo putovali, ali se nadam da to neće uticati na nas. Jednstavno, navikli smo se na to."

"Lazio je tim koji ćemo respektirati, imaju inteligentnog trenera koji će nas namučiti, ali to će ovisiti o nama", istakao je Zanetti.

Interu će opasnost biti i njihov napadač Julio Cruz koji je prošle sedmice potpisao za "nebesko-plave." Njegov debi će biti održan upravo protiv njegovog bivšeg kluba.

"Osveta za Julija? Ne bih to baš tako nazvao. On je bio sa nama mnogo godina i radio je dobro za klub. Želim mu svu sreću, osim u subotu", kroz smijeh je prokomentarisao duel sa svojim nekadašnjim suigračem.

Prošle godine Inter je osvojio Superkup Italije i taj put su igrali sa ekipom iz Rima, Romom. Nakon što su na San Siru izvukli 2:2, Interovci su bili bolji na penale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.