Zapalacu 18 mjeseci suspenzije

Pozitivan na klenbuterol

Zapalacu 18 mjeseci suspenzije

Nogometni savez Češke suspendovao je veznog igrača Viktorije Žižkov, Petra Zapalaca na 18 mjeseci nakon što je bio pozitivan na nedozvoljenu suspstancu Klenbuterol.

Zapalac je priznao da je koristio lijek protiv alergije, koji je sadržao klenbuterol. Međutim, veznjak Viktorije Žižkov ističe da nije znao da je to zabranjeno, te će uložiti žalbu.

Slovak je bio pozitivan na testu nakon utakmice sa Teplicama 18. septembra. Zanimljivo, on u toj utakmici nije ni nastupio. Za Teplice su u tom susretu tada igrali naši Admir Ljevaković, Aldin Čajić i Aidin Mahmutović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti