Zaragoza dobila novog trenera
Ponovo na klupi Zaragoze Victor Munoz

Primera Division

Zaragoza dobila novog trenera

Šest golova u mreži Lopeza Valleja u meču sa Realom bili su kap koja je prelila čašu strpljenja čelnika Zaragoze koji su dali otkaz treneru Marcelinhu Garciji.

U protekla tri dana mnoga imena su dovođena u kontekst preuzimanja klupe kluba sa La Romarede, a danas je odluka definitivno donešena. Novi trener Zaragoze je Victor Munoz.

52-godišnji Munoz je kao igrač pet godina nosio dres Zaragoze (1976-1981) nakon čega je otišao u Barcelonu u kojoj je s mnogo uspjeha igrao.

Uprava kluba je ljetos u pojačanja uložila mnogo novca, a rezultati su očajni. Zaragoza je pod vodstvom Marcelinha u prethodnih 16 utakmica upisala samo tri pobjede, što je svakako razočaravajuće za tim koji ima takve igrače kao što su Pennant, Ayala, Lopez, Arismendi i drugi.

Victor Munoz je već imao priliku voditi Zaragozu 2005. i 2006. godine kada je osvojio Kup Kralja i Super kup. Među glavnim kandidatima za preuzimanje klupe je bio i Bernd Schuster, ali je on tražio mnogo novca, pa se uprava odlučila za Munoza na čijoj strani su simpatije navijača, što mu je bio najjači adut.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.