Zaragoza ide u stečaj

Zaragoza ide u stečaj

Edmir Škorić

Španjolski nogometni prvoligaš Real Zaragoza, koji duguje 110 milijuna eura, u srijedu je predao sudu zahtjev za stečaj sa preustrojem kako bi dobio šansu da sastavi plan otplate duga.

Financijski problemi za Zaragozu počeli su prije tri sezone kada su ispali u drugu ligu. Tada je klub posegnuo za kreditima kako bi doveo pojačanja i vratio se već iduće sezone u Primeru. Dugovi su se gomilali i dosegnuli su 110 milijuna eura, pa je klub morao zatražiti prinudnu upravu.

Španjolski prvoligaši već duže vrijeme žive iznad svojih mogućnosti, i prije dvije godine ukupan dug 20 prvoligaških ekipa iznosio je tri i pol milijarde eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.