Zaragoza nadoknadila dva gola zaostatka

Iako sa igračem manje

Zaragoza nadoknadila dva gola zaostatka

U prvom susretu sedmog španske Primera lige Zaragoza je remizirala na svojoj La Romaredi sa Sportingom iz Gijona rezultatom 2:2.

U dvoboju dvije ekipe sa samog začelja tabele fudbalskog prvenstva Španije, poveli su gosti iz Gijona, ali se Zaragoza, iako sa igračem manje, uspjela vratiti i nadoknaditi dva gola zaostatka.

Sporting je poveo u 33. minuti, nakon što je Obradović poslao loptu u svoju mrežu. Već u drugoj minuti drugog poluvremena Zaragoza je ostala sa desetoricom igrača u polju, nakon što je crveni karton dobio Jarošik.

Gosti iz Gijona uspjeli su kapitalizirati brojčanu prednost nakon samo dvije minute sa igračem više. Strijelac drugog gola za sporting bio je Diego Castro sa bijele tačke.

Tračak nade domaćima donio je Francuz Sinama-Pongolle svojim golom u 57. minuti. Međutim, nije sve ostalo na tračku nade. Isti je igrač samo četiri minute kasnije svojim drugim golom donio bod svojoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.