Zaragoza slavila kod Deportiva
Colunga je donio pobjedu Zaragozi

Primera Division

Zaragoza slavila kod Deportiva

U jednom od derbija 35. kola Primere Zaragoza je slavila na gostovanju kod Deportiva sa 1:0 i ponovo se vratila u život. Gol koji bi mogao značiti mnogo u opstanku Zaragoze u ligi postigao je sjajni Adrian Colunga u 49. minuti utakmice.

Valladolid, bez Harisa Medunjanina, nije uspio savladati na svom terenu Getafe iako je više pd pola sata imao igrača više, nakon što je David Cortes zaradio drugi žuti karton.

Tenerife su u duelu sa direktnim rivalom za opstanak u Primeri, Racingom, upisale pobjedu 2:1. Roman Martinez je na isteku prvog dijela pogodio za 1:0, da bi Ayoze u 55. minuti povisio na 2:0. Racing je preko Xisca smanjio u 71. minuti, ali nisu imali snage za preokret.

Malaga je na La Rosaledi odigrala samo 1:1 protiv Sportinga. Apono je u 43. minuti iz penala doveo Sporting u vodstvo, a bod Malagi sonio je Felipe Caicedo u 79. minuzi. Xerez je golom Marija Bermeja u 93. minuti slavio protiv Almerije sa 2:1. Xerez je preko Armenterosa u 27. minuti stigao u prednost, a samo šest minuta kasnije Soriano je pogodio za 1:1. Ali nisu uspjeli izdržati do kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.