Zaragoza slavila na premijeri
Utakmica je obliovala žestokim startovima

Primera Division

Zaragoza slavila na premijeri

Zaragoza je na otvaranju nove sezone Primere na svojoj La Romaredi bila bolja od Tenerifea rezultatom 1:0. Utakmica nije bila nešto pretjerano lijepa za oči, ali je viđena beskompromisna borba oba tima do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Zaragoza i Tenerife su novi članovi Primere, tako da se dobro poznaju iz prošle sezone u kojoj su igrali skupa u nižem rangu. I jedni i drugi su na početku novog prvenstva tražili pobjedu koja bi utjecala na igrače u psihološkom smislu, ali je Zaragoza za nijansu bila bolji tim. 

Zaragoza je propustila nekoliko izglednih prilika za postizanje pogotka, a gol odluke pao je tek u 73. minuti utakmice, kada je Salvador Arismendi donio pobjedu svom timu. Imali su i jedni i drugi do kraja utakmice po dvije šanse za gol, ali je rezultat ostao isti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.