Zarate igra za Italiju
Kad neće Maradona hoće Lippi

Zarate na meti Talijana

Zarate igra za Italiju

Diego Maradona je ponovo izostavio sjajnog napadača Lazija Maura Zaratea, što je navelo porodicu Zarate da razmotre da Mauro zaigra za talijansku reprezentaciju s obzirom da na to ima puno pravo jer mu je majka Talijanka.

"Ne znam zašto ga Maradona nije pozvao. Uglavnom talijanska nogometna federacija nas je prije mjesec dana kontaktirala na temu Maurovog igranja za njih. Sačekaćemo da vidimo odluku argentinskog selektora, ali ukoliko nastavi da ignorira Maura ozbiljno ćemo razmotriti mogućnost njegovog igranja za Italiju", rekao je Maurov brat Sergio talijanskim medijima.

Mauro Zarate je bio jedan od najboljih mladih igrača u Argentini, ali nikada nije zaigrao za seniorsku reprezentaciju, što je natjeralo čelnke talijanskog saveza da krenu u akciju dovođenja Zaratea u svoj nacionalni tim, jer postoji mogućnost za takvo nešto s obzirom da na osnovu toga što mu je majka Talijanka ima talijanski pasoš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.