Zarate na korak do Intera

Zarate na korak do Intera

O. Lekić

Inter iz Milana zainteresiran je za kupovinu nogometaša Lazia, Argentinca Maura Zaratea, koji bi trebao da pojača tim nakon odlaska Samuela Eto’oa u Anzhi iz Makhachkale. 

''Mauro je trenutno igrač Lazia, ali ako neki klub ponudi odgovarajuću sumu za njega, mogli bismo se dogovoriti'', istakao je Zarateov agent Giuseppe Bozzo za "Sportitaliu".

Inter, navodno traži Zaratea prvo na posudbu, uz ugovornu klauzulu kojom bi milanski klub krajem naredne sezone kupio Argentinca za oko 20 miliona eura.

Zarateovi dani u Rimu odbrojani su nakon što je trener Lazia Edy Reja potvrdio da je igrač odbio da nastupi u kvalifikacijskom susretu Evropske lige protiv Rabotničkog.

"Izgleda da želi da ode, pa je moguće da nije želio igrati da bi sačuvao pravo nastupa u UEFA takmičenjima za neki drugi klub. Nije prvi put da je odbio da igra neku utakmicu'', izjavio je Reja.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.