Zarate ostaje u Laziju

Zarate ostaje u Laziju

Edmir Škorić

Argentinac Mauro Zarate, prema riječima njegovog menadžera, neće napuštati Lazio u ljetnom prijelaznom roku.

Zarate se već neko vrijeme spominje u kontekstu sa Manchester Cityjem, Atleticom iz Madrida i Juventusom, ali kako sada stvari stoje neće napuštati nebesko-plave iz Rima.

"Manchester Cityju se dopada Zarate, ali ne znam da li je na njihovom popisu želja. Kada sam otišao u Španiju na razgovor s Atleticom, razgovarao sam o drugim igračima, ne o Mauru", rekao je njegov menadžer Giuseppe Bozzo za Corriere dello Sport, uz dodatak:

"Mauro nije na tržištu i nije pitao za transfer. Odštetna klauzula u njegovom ugovoru iznosi 25 miliona eura, pa će biti teško prodati ga, iako u nogometu nikada ne znate. No, on je sretan u Laziju".

Zarate je u protekloj sezoni postigao devet golova u 35 utakmica. Ugovor s Rimljanima veže ga do juna 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.