Zarate otkupio svoj ugovor

Sloboda vrijedna 20 miliona eura

Zarate otkupio svoj ugovor

Adnan Beganović

Argentinski 22-godišnji fudbaler Mauro Zarate otkupio je svoj ugovor od katarskog Al-Sadda te je na taj način i službeno postao igrač Lazija. 

„Rok za otkup Zarateovog ugovora istekao je 10. juna, a kako Lazio i Al-Sadd nisu uspjeli postići dogovor, na kraju je sam Zarate iskoristio klauzulu u ugovoru i platio 20 miliona eura da bi postao slobodan igrač i stekao mogućnost za "nebesko-plave" potpisati trajan ugovor“, stoji u saopštenju katarskog kluba.

Zarate je u prošloj sezoni bio jedan od najboljig igrača Lazija, postigao je 13 golova u prvenstvu, a u finalu Kupa u kojem su "nebesko-plavi" bili bolji od Sampdorije nakon izvođenja jedanaesteraca, zabio je pogodak u regularnom dijelu susreta te još jedan u izvođenju penala. Iz rimskog kluba zasad nisu komentirali navode o Zarateovom otkupu ugovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.