Zarate: Totti nije fenomen

Zarate: Totti nije fenomen

Edmir Škorić

Inter će u subotu ugostiti Romu na Giuseppe Meazzi u utakmici 3. kola talijanske Serije A. Veliki derbi klubova koji se "vade" nakon poraza od Palerma, odnosno Cagliarija prošlog vikenda.

Posebno je novinare zanimalo mišljenje Argentinca Maura Zaratea o ovoj utakmici, jer je riječ o bivšem napadaču Lazija koji je trenutno na posudbi u Interu. On se, pak, dotakao teme 'Francesco  Totti'.

"Totti nije fenomen. U svakom slučaju, fenomeni su oni koji osvoje Zlatnu loptu", kazao je 24-godišnji za Corriere dello Sport, dodašvi:

"Roma ima mnogo dobrih igrača. Dopadaju mi se Bojan Krkić i PabloDaniel Osvaldo, tako da moramo biti oprezni".

Inače, Zarate je i ranije imao nesuglasica sa Tottijem, legendom rimskog kluba i talijanskog nogometa: "Rekao sam da su mediji to pretvorili u veliki skandal".

Zarate kaže kako je otišao zato što mu je trener Eduardo Reja kazao nešto što on u svakom slučaju ne želi ponoviti te da je upravo Reja bio jedini koji ga nije želio u Laziju.

"U Interu sam trenutno i to je najvažnije. Ovo je najveća momčad na svijetu", za kraj će Argentinac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.