Zarateu 10.000 eura kazne

Zbog fašističkog pozdrava

Zarateu 10.000 eura kazne

Edmir Škorić

Disciplinska komisija Italijanskog nogometnog saveza kaznila je Lazijevog napadača Maura Zaratea sa 10.000  eura zbog fašističkog pozdrava.

Naime, 14. marta je Zaurate stajao na tribini Olimpijskog stadiona zajedno sa najvatrenijim pristalicaam 'nebesko-plavih',  te je svoje suigrače pozdravio ispruženom dresnom rukom uvis, što se okarakterisalo kao fašistički pozdrav.

Argentinac se pokušao "izvući" kasnije, govorivši kako nije znao što taj pozdrav simbolizira, no svejedno će ostati kraći za 10.000 eura koje mora isplatiti u kasu Italijanskog nogometnog saveza.

Podsjećamo da je prije četiri godine zbog iste stvari kažnjen i legendarni "ćelavac" Lazija - Paolo di Canio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.