Žarić neizvjestan, Bučan debituje
Sead Bučan

Žarić neizvjestan, Bučan debituje

D. Banović

Igrači Borca imaju veliki motiv pred subotnju utakmicu protiv Leotara, jer u prošloj sezoni Banjalučai nisu uspjeli da pobjede jedino ekipu iz Trebinja.

Za Borac će u subotu da debituje Sead Bučan, koji će tako postati prvi igrač koji je u istoriji branio boje najveća tri kluba u BiH. Prije Borca, Bučan je nastupao za Sarajevo i Željezničar, a u Banju Luku je došao iz Splita.

"Ukoliko dobijem priliku sve ću učiniti da je iskoristim na pravi način. Ja sam spreman i sad je sve na treneru Cvetkoviću, ukoliko on odluči da zaigram bit ću na travnjaku. Lijepo sam primljen u Banjaluci i Borcu i nisam pogriješio što sam došao ovdje", rekao je Bučan.

Pod velikim znakom pitanja je nastup kapitena Draška Žarića, koji ne trenira već nekoliko dana i njegov nastup je neizvjestan.

"Igrat će samo oni najspremniji, dakle, ukoliko se Žarić ne oporavi ja imam spremnu zamjenu i na njegovom mjestu će zaigrat neko drugi. Ja sam i prije odlaska u Gradišku kazao da je cilj u prva četiri kola da osvojimo 12 bodova i od toga nisam odustao. To znači da od igrača tražim pobjedu protiv Leotara", rekao je trener Zvjezdan Cvetković.

On kaže da će od svojih igrača zahtjevati ofanzivnu igru.

"Želim da vidim ofanzivan Borac i zato ćemo pokušat sve da ostavrimo što ubjedljiviju pobjedu", istaknuo je Cvetković.

Utakmica između Borca i Leotara igrat će se u subotu u Banjoj Luci od 20 sati, a sudac će biti Danijel Pajić iz Bijeljine.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.