Žarić: Pobijedit ćemo Sarajevo

Optimizam u redovima Borca

Žarić: Pobijedit ćemo Sarajevo

D. Banović

Borac je plasmanom u polufinale Kupa BiH napravio pravi uvod u subotnji derbi protiv Sarajeva. Dva tima će ponovo na Gradskom stadionu da odmjere snage, ali ovaj put u borbi za bodove.

U taboru prvaka su proslavili uspjeh u Kupu, a sad se svi okreću ka utakmici u kojoj su ulog tri boda.

"Jedan dio posla smo uspješno obavili, a sad je na redu borba za bodove. Mislim da smo mi sad u psihološkoj prednosti u odnosu na Sarajevo i siguran sam da ćemo ih pobijediti. U Kupu smo morali taktizirati, jer nismo smjeli primiti pogodak. Sad ćemo od prvog minuta krenuti svim silama prema golu Sarajeva i to sa željom da što prije dođemo do prednosti", rekao je kapiten Draško Žarić, koji je pogodio odlučujući penal u srijedu.

U timu u subotu neće biti napadača Nemanje Vidakovića, koji je povrijeđen, ali se zato u ekipu vraća Milan Stupar, koji se oporavio od povrede i trebalo bi da zauzme mjesto u sastavu od prvog minuta.

Utakmica između Borca i Sarajeva igra se u subotu od 16 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.