Zastava BiH u centru pažnje na otvaranju Mundijala
Foto: EPA.eu

Ceremonija svečanog otvaranja

Zastava BiH u centru pažnje na otvaranju Mundijala

Na stadionu Arena Corinthias svečano je otvoreno 20. Svjetsko prvenstvo u fudbalu na kojem će se zza zlato boriti 32 najbolje svjetske selekcije.

Jedini debitant na ovom Mundijalu jedini debitant biti će fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine. Tokom ceremonije svečanog otvaranja Mundijala otpjevana je i zvanična himna ovog SP-a "We are one" (Mi smo jedno).

Svima onima koji nisu mogli gledati ceremoniju koju nije prenosila naša državna televizija možda je zanimljiva informacija da je jedan od 32 dječaka koji su na svojim majicama nosili državne zastave učesnica Mundijala bi često u kadru. Bio je to dječak ne čijim je grudima bila zastava naše domovine, Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.