Zašto je tragično preminuli Marković prošle godine napustio fudbal: Igrači se iskorištavaju kao psi

Poginuo danas u Pančevu u 33. godini

Zašto je tragično preminuli Marković prošle godine napustio fudbal: Igrači se iskorištavaju kao psi

Edmir Škorić

Tužna vijest danas je stigla iz Pančeva. Nekadašnji igrač brojnih bh. klubova, Goran Marković (33), poginuo je padom sa petog sparta.

U izvještaju srbijanskih medija navodi se da je riječ o nesretnom slučaju i kako je Marković pao sa petog sprata iz svog stana na pločnik dok je štimao roletne. Također, navodi se da je davao znakove života dok je bio na pločniku, ali do dolaska u bolnicu je preminuo.

On je prošle godine kao 32-godišnji fudbaler odlučio da napusti fudbal. U jednom od svojih posljednjih intervjua, za SportSport.ba je naveo razloge što napušta fudbal.

"Gotovo je, definitivno sam odlučio da više neću igrati. Nisu razlog samo godine, već klubovi i ljudi koji nemaju hrabrosti zaštiti mlade momke. Fudbal jednostavno gubi smisao, djeca i mladi igrači se iskorištavaju kao psi, a ako im se kojim slučajem nešto desi, dobiju upute da se jave roditeljima", kazao je tada tragično stradali Marković za SportSport.ba.

Dodao je tada kako je svašt aprošao kroz karijeru, ali da je važno biti dobar čovjek.

"Kroz karijeru sam doživio velike nepravde, ali moramo se truditi svi da, prije svega, budemo dobri ljudi, da ne gledamo samo kako iskoristiti pojedinca, grupu ili klub. Ne želim se prisjećati samo ružnih stvari, jer lijepih je bilo mnogo više".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naglasio je u tom intervjuu da je u svemu imao veliku podršku porodice, posebno supruge s kojom je, kako je govorio, sve prolazio zajedno.

Marković je karijeru počeo u rodnom Pančevu, a igrao je još za Čukarički, Jedinsvo, Slaviju, Zrinjski, Metalleghe i Željezničar s kojim je igrao evropske utakmice i pritom osvojio Premijer ligu i Kup BiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti